martes, 30 de septiembre de 2008

..::Fără Zahăr::..

Fără Zahăr este o trupă de muzică şi umor, abordînd mai multe genuri muzicale (hip hop, folk, rock, latino) pe versuri comice, de satiră socială, cu teme inspirate din viaţa satului. Stilul formaţiei se construieşte parodiind mediul rural în contextul tendinţelor vremii, trasate de posturile de televiziune: mondenităţi, telenovele, ştiri cu crime şi violuri, manelism etc.
Trupa a luat fiinţă la începutul anului 2001, primele apariţii publice avînd loc în cadrul Cenaclului Moldavia, la Casa de Cultură a Studenţilor din Iaşi. Membrii ei s-au născut în oraşul Dorohoi şi se numesc Bobi (Gabriel Dumitraş - chitară, voce) şi Bobo (Bogdan Burlăcianu - chitară, voce).







Scurtă Istorie


În anul 1978 se naşte Bobi.
În 1979 se naşte şi Bobo, tot în oraşul (astăzi municipiul) Dorohoi.
1995 este anul în care cei doi se cunosc şi Bobi îi propune lui Bobo să facă parte din trupa de umor a liceului. Patrula Zero (4-0) scrie scheciuri umoristice cu ironii la adresa profesorilor, pe care le interpretează cu succes la balurile de boboci şi de absolvire. Grupul activează pînă în anul 1997, când cea mai mare parte din membrii lui termină clasa a XIIa.
În 1998 Bobi şi Bobo părăsesc oraşul natal şi se fac studenţi în Iaşi, respectiv la universităţile "Dimitrie Cantemir" - Ştiinţe Administrative şi "Al.I.Cuza" - Ecologie şi Protecţia Mediului.
La 3 ianuarie 2001 se naşte formaţia Fără Zahăr, la iniţiativa lui Bobo, ca o revigorare a spiritului umoristic din timpul liceului. La început sunt prelucrate teme mai vechi (Hip-hop ş-aşa), dar în foarte scurt timp apar piese noi (Stella, Idila ghiocelului sălbatic, Sandu). Începînd cu luna martie, trupa intră în Cenaclul Moldavia, cenaclul de muzică folk al Casei de Cultură a Studenţilor din Iaşi, unde are loc primul contact cu scena şi publicul studenţesc ieşean. În acelaşi timp, Fără Zahăr colaborează şi cu Teatrul Studenţesc Ludic, prticipând la o serie de festivaluri studenţeşti de satiră şi umor.
La mijlocul anului 2002, Fără Zahăr trimite 7 cd-uri demo la diferite case de producţie din Bucureşti. Demo-urile conţin 3 piese: Sandu, Stella şi Hip-hop ş-aşa, înregistrate cu mijloace tehnice restrictive, într-o cameră de cămin din complexul Tudor Vladimirescu, cu un microfon de chat şi un calculator 386.
În 2003, casa de discuri Zone Records, în persoana lui Minel Stoica şi Sorin Sfârlea, acceptă să producă trupa Fără Zahăr. În martie se semnează contractul, în luna mai au loc înregistrările iar în septembrie apare primul album, Episodu’ unu: Ameninţarea faitonului. Înregistrările au loc în studioul Yama Studio din Bucureşti, unde Fără Zahăr colaborează cu Matze şi cu fraţii Nasser de la Sunday People la orchestrarea albumului. Tot în septembrie apare primul videoclip, la piesa Sandu, filmat în comuna Călugăreni din judeţul Giurgiu.

La începutul anului 2004 are loc întâlnirea dintre Fără Zahăr şi impresarul Costi Biolan, concretizată într-o "fructuoasă" relaţie profesională. Se filmează videoclipurile pieselor "D’la sate" în satul Zurbaua, sectorul Ilfov, şi "Hip-hop ş-aşa", într-un club din Bucureşti de pe Calea Victoriei. În toamnă începe colaborarea cu Suplimentul de Cultură din Iaşi, unde Bobi şi Bobo scriu săptămânal câte un articol în rubrica ‘Voi n-aţi întrebat, Fără Zahăr vă răspunde’.
În 2005 Fără Zahăr obţine Discul de Aur pentru vânzările primului album. În octombrie apare cel de al doilea, Episodu’ 2 de la Dorohoi, pe cd multimedia. Înregistrările au loc primăvara, în studioul trupei Viţa de Vie, cu Pupe la pupitrul de mixaj şi Adrian Despot la orchestraţii muzicale. În august se filmează videoclipul piesei "4/69", în comuna Mislea, judeţul Prahova, iar în decembrie se filmează "Caţaua", în Jilava şi Bucureşti.
La începutul anului 2006, Zone Records este preluată de către Roton, în timp ce Fără Zahăr se desparte de impresar, pe motiv de incompetenţă şi înşelăciune. În primăvară, Bobi şi Bobo colaborează la Pro TV, ca actori în emisiunea ’Noi nu suntem normali’, a grupului Vacanţa Mare. În iunie apare cartea ’Voi n-aţi întrebat, Fără Zahăr vă răspunde’, la editura Polirom, cu articolele publicate în Suplimentul de Cultură. Se naşte o nouă formulă de concert Fără Zahăr, cu trupă live, împreună cu botoşănenii Dan Găină la chitară bas şi Andrei Petrilă la tobe. În august Fără Zahăr semnează un nou contract de producţie cu Roton, iar în octombrie încep înregistrările pentru cel de-al treilea album.
În 2007 se lansează saitul farazahar.com şi apare primul videoclip Fără Zahăr animat, la piesa Lav stori.
În 2008 apare inevitabil albumul 3, Neamul lui Peneş Curcanul. În vară, la o serie de concerte apare un component nou la tobe în persoana botoşăneanului Bărbuţă. În septembrie Andrei şi Dan părăsesc trupa din motive personale, fiind înlocuiţi de ieşenii George Maxim la chitară bas şi Alex Neagu la tobe.


martes, 9 de septiembre de 2008

..::Huecco::..


Spaniard artist who is surprising public and critic all over both in Europe and America with his new concept of medleys. He mixes the flavour of american rock (Green Day, Rage Against the Machine, Queens of the Stone Age...) with all latin and flamenco sounds: rumba, samba, punk, rap, ska, cuban son, mexican corridos, reggae, pop and argentinian tango. 1ST ALBUM Produced in Los Angeles by Grammy winner KC PORTER, who worked with Santana, Bon Jovi, Boyz II Men, Ricky Martin... The result was GOLD CD in Spain (40,000 cds) and more than 250,000 RINGTONE DOWNLOADS of his 1st single "Pa' mi guerrera" -for my woman warrior-), song meant to be a new style named by him "RUMBATÓN". Now he releases "ASSALTO", his 2nd album in stores in México, USA and Spain, also produced by the Grammy winner THOM RUSSO, who perfectly knew where to put Huecco's sound (he's worked with Michael Jackson, System of a Down, Juanes, Maná, Audioslave, Alejandro Sanz...). His 1st single "Reina de los angelotes" named by him "RUMBIA" (rock, rumba and cumbia) has been N.1 in Spain's TV Chart.